Kiril Semkov

"Zamunda.net" redesign

проект: личен


KS KS KS KS KS KS KS KS KS
KS   Назад Напред   KS

За проекта

Пълен редизайн на най-големия торент сайт за България. Причина - сериозна нужда от подобряване на потребителския интерфейс и боравенето с него.

Започвайки с логотипа: не исках да го променям изцяло. Не знам какво означава самия знак, но сработва. Познат и разпознаваем е. Работих само по изписването, правейки го по-четлив и приятен за окото. Използваният шрифт е "Roboto Bold Condensed", уеб шрифт, което го прави лесен за имплементиране и работи добре с различни разделителни способности.

НАЧАЛНА СТРАНИЦА - Започвайки от горе-надолу виждаме разположен хедър с важни линкове, заедно с удобни за потребителя "профил", "съобщения" и "известия". Имах за цел да направя сайта малко по-социален, да има повече комуникация между потребителите, да си споделят различни торенти и пр. Възможни известя могат да бъдат: "отговор на ваш коментар за...", "някой е добавил ваш торент в любими" и други.
Хедърът се свива динамично в зависимост от разделителната способност на монитора ви. Може да се изработи с респонсив дизайн или да има своя собствена мобилна версия за по-лесно и удобно използване на мобилния ви телефон.

ТЪРСАЧКА - в нея може да търсите всякакви торенти, тагове(имена, държави, пр.). В дясно са разположени категориите, чрез които може да филтрирате търсената дума и натиснете големия бутон "ТЪРСИ". При скролване надолу, търсачката остава закрепена най-отгоре. Тя е важен елемент, който е удобен да присъства по всяко време.

Най-активните 12 торенти са визуализирани в приятен изглед с обложки, който може да смените в списъчен.
Предвидено е пространство за стандартен размер банерни реклами. На някои от примерите е показано как може да изглежда с тях, в други съм се съсредоточил изцяло върху самия пълнеж.
Показани са визуални примери (анимации) на това как си представям да се работи с мобилната и настолна версия на сайта.
Изработил съм също и пълен редизайн на всички пиктограми в сайта, с по-изчистена и съвременна визия. Представям също така и повечето възможни активни състояния на линкове, бутони, падащи менюта, разтваряне на описания и други.

КАТАЛОГ СТРАНИЦА - използвал съм повечето информация налична в настоящата версия на сайта. В примера е избрана категорията "ФИЛМИ" и с под категории "Екшън" и "Фантастика". Обожавам киното и беше много труден избора на всички обложки, които виждате в презентацията. Избирах ги по лични критерии, нашумели филми и сериали и пр. Визуализирани са в широк списъчен изглед, с кратка информация за торента(филма). Кликайки на някои от тях се разтваря с по-подробно описание.
Търсенето на ключови думи се визуализира с нормален списъчен изглед, който можеш да промениш в каталожен.

ТОРЕНТ СТРАНИЦА - Разположена е голяма корица на торента, с пълно описание към него. Друга информация е поместена в таб навигация за по-добро структуриране на информацията и визуално издържан интерфейс. Подобно на началната страница са изложени "Подобни торенти" в изглед с корици. По подразбиране са показани първите три коментара към торента.

СТРАНИЦА ТАГОВЕ - В описанието на всеки торен има различни тагове (имена, държави, години...). Пример: актриса - Натали Портман, нейното описание, филми, в които е участвала, както и пълен списък на филмографията ѝ. Идеята на целия редизайн на сайта е да има цялата информация в едно място. Без нужда от посещение на YouTube за трейлър или IMDB за рейтинг и допълнителна информация и други.

ПОТРЕБИТЕЛСКА СТРАНИЦА - Наличната в момента такава страница е много бедна на функционалност. Реших да ѝ предам щипка съвременност и да я направя по-приятна за потребителя. Добавил съм визуален измервател, за по-добро пояснение къде се намираш в платформата, както и предаване на желание за достигане на по-високо ниво и повече "качване" за по-висок ранг. Сега потребител би могъл да избира различни цветови теми на интерфейса, правейки го малко по-личен.
Този редизайн е личен концептуален проект. Никой от екипа на Замунда не се е свързвал с мен, изработих го за лично удовлетворение.
Когато видя нещо грешно или грозно се вдъхновявам да го направя да изглежда и работи по-добре.

KS Харесвания: 9

KS Сподели проект:

Tags:


UI UXУебСвободно времеРедизайн

You may also like:


KSKSKS

KS